03.10.2019

Άρθρο στο lifo.gr για τη συνεργασία του street artist Soteur με τη Sharpie

Άρθρο στο lifo.gr  για τη συνεργασία του street artist Soteur με τη Sharpie Άρθρο στο lifo.gr  για τη συνεργασία του street artist Soteur με τη Sharpie Άρθρο στο lifo.gr  για τη συνεργασία του street artist Soteur με τη Sharpie

Τα έργα του Soteur, κατά κόσμον Σωτήρη Φωκέα, έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν ένα αυθόρμητο χαμόγελο σε οποιονδήποτε τα δει για πρώτη φορά.

Κι αυτό γιατί ο Σωτήρης ζωγραφίζει με ζωντανά χρώματα, αφηρημένα σχέδια που μαγνητίζουν και φτιάχνουν τη διάθεση. Στα έργα του κυριαρχούν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τα γεωμετρικά σχήματα, τα σύμβολα και ανάμεσα σε αυτά, σαρκαστικά μηνύματα γεμάτα υπονοούμενα, που αφυπνίζουν. Τα έργα του μπορείτε να τα δείτε σε χώρους τέχνης αλλά κυρίως στο δρόμο, αφού το street art είναι αυτό που του δίνει έμπνευση. Motto του είναι "Home is where my markers are" γιατί με τους μαρκαδόρους του βάφει ασταμάτητα οπουδήποτε, οτιδήποτε τον εμπνέει.

Μετά από αυτή τη διαδρομή δεν είναι τυχαία η συνάντησή του με τους Sharpie, τους πιο γνωστούς ανεξίτηλους μαρκαδόρους στον κόσμο. Είναι οι μαρκαδόροι που χρησιμοποιεί στα περισσότερα έργα του. Δημιουργεί τη βάση των σχεδίων του με τους Sharpie Fine και Extra Fine, τους δίνει λάμψη με τους Sharpie Metallic και χρώμα με τους Sharpie Neon. Όπως συνηθίζει να λέει ο Σωτήρης, οι Sharpie δεν είναι απλά μαρκαδόροι, είναι ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας και γι' αυτό δέχθηκε με ενθουσιασμό να είναι ο νέος τους Ambassador.

Οι Sharpie από το 1964 που δημιουργήθηκαν, έχουν αγαπηθεί από τους δημιουργικούς ανθρώπους. Από εκείνους που θέλουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα. Είναι αυτοί που τραβούν την προσοχή χωρίς να το επιδιώκουν. Αυτοί, που με τους Sharpie θέλουν να εκφράσουν τις ιδέες τους χωρίς περιορισμούς. Να «αποδράσουν» από τα όρια του χαρτιού και να κάνουν κάθε αντικείμενο που βρίσκεται γύρω τους «καμβά» για το επόμενο έργο τους.

Με αυτούς δημιούργησε ο Σωτήρης ένα έργο σε διάσταση 33 x 48, το οποίο τυπώθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα και το οποίο μπορείτε να το αποκτήσετε τις επόμενες ημέρες και για πολύ μικρό διάστημα στα βιβλιοπωλεία.

 

Πηγή: www.lifo.gr