04.10.2019

'Αρθρο στο popaganda.gr για τον street artist Soteur και τη Sharpie

'Αρθρο στο popaganda.gr για τον street artist Soteur και τη Sharpie 'Αρθρο στο popaganda.gr για τον street artist Soteur και τη Sharpie

Όταν βλέπεις έργα του Soteur, κατά κόσμον Σωτήρη Φωκέα, ένα χαμόγελο σχηματίζεται αυθόρμητα στο πρόσωπό σου.

Ο Σωτήρης ζωγραφίζει με ζωντανά χρώματα, σχέδια αφηρημένα που σε μαγνητίζουν και σου φτιάχνουν τη διάθεση.  Στα έργα του κυριαρχούν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τα γεωμετρικά σχήματα, τα σύμβολα  και ανάμεσα σε αυτά, σαρκαστικά μηνύματα γεμάτα υπονοούμενα,  που σε αφυπνίζουν.

Τα έργα του μπορείς να τα δεις σε χώρους τέχνης  αλλά κυρίως στο δρόμο, αφού το street art είναι αυτό που του δίνει έμπνευση.

Motto του είναι “Home is where my markers are” γιατί με τους μαρκαδόρους του βάφει ασταμάτητα οπουδήποτε, οτιδήποτε τον εμπνέει.

Μετά από αυτή τη διαδρομή δεν είναι τυχαία η συνάντησή του με τους Sharpie, τους κορυφαίους ανεξίτηλους μαρκαδόρους στον κόσμο.

Είναι οι μαρκαδόροι που χρησιμοποιεί στα περισσότερα έργα του.

“Κεντάει” τα  σχέδια με τους Sharpie Fine και Extra Fine, τους δίνει λάμψη με τους Sharpie Metallic, τους δίνει ζωή στο σκοτάδι με τους Sharpie Neon.

Όπως συνηθίζει να  λέει ο Σωτήρης, οι Sharpie δεν είναι απλά μαρκαδόροι, είναι ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας και γι’ αυτό δέχθηκε με ενθουσιασμό να είναι ο νέος τους Ambassador.

Οι Sharpie από το 1964 που δημιουργήθηκαν, είναι το “φετίχ”  των δημιουργικών ανθρώπων. Αυτών που θέλουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος και  να αφήσουν το δικό τους bold αποτύπωμα.

Είναι αυτοί που τραβούν την προσοχή χωρίς να το επιδιώκουν. Αυτοί, που με τους Sharpie, θέλουν να  εκφράσουν τις ιδέες τους χωρίς περιορισμούς. Να “αποδράσουν”  από τα όρια του χαρτιού και να κάνουν κάθε αντικείμενο που βρίσκεται γύρω τους, “καμβά” για το επόμενο έργο τους.

Με αυτούς δημιούργησε ο Σωτήρης ένα έργο σε διάσταση 33χ48, το οποίο τυπώθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα  και  το οποίο μπορείτε να το αποκτήσετε τις επόμενες ημέρες και για πολύ μικρό διάστημα  στα βιβλιοπωλεία.

Πηγή: popaganda.gr